Kajáról van szó. Örök kutatásom egyik felfedezése a Xylit. A wikipédiánál én sem vagyok okosabb, szóval:
This sugar alcohol is used as a naturally occurring sugar substitute found in the fibres of many fruits and vegetables, including various berries, corn husks, oats, and mushrooms.[2] It can be extracted from corn fibre,[3] birch, raspberries, plums, and corn. Xylitol is roughly as sweet as sucrose with only two-thirds the food energy.
Kajálási vonatkozásban:
Possessing approximately 40% less food energy,[11] xylitol is a low-calorie alternative to table sugar. Absorbed more slowly than sugar, it doesn't contribute to high blood sugar levels or the resulting hyperglycemia caused by insufficient insulin response.
Egyéb előnyök:
Xylitol also appears to have potential as a treatment for osteoporosis. A group of Finnish researchers has found that dietary xylitol prevents weakening of bones in laboratory rats, and actually improves bone density.
He he he... azért van egy rossz hatása:
Xylitol, like most sugar alcohols, has a laxative effect
Vagyis ha sokat eszel, legyen WC a közeledben.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.